Tre tips för en skön bilsemester

Tre tips för en skön bilsemester

Att åka på bilsemester kan vara riktigt rolig, men det kan också bli en jobbig resa. Mycket beror på hur du har förberett resan.

Bilsemester

Det är skönt att bara kunna packa in allting i bilen och sedan resa iväg. Bilen ger väldigt mycket frihet och en möjlighet att stanna till överallt. Om ni ska besöka vänner underlättar det också mycket att använda bilen som transportmedel på semestern. Då är det mycket lättare att åka förbi en gammal kompis eller släkting, stanna till på en fika och sedan åka vidare. Svenskar är verkligen ett bilfolk. Vissa vill göra långa bilsemestrar där själva resan är en del av målet, medan det för andra handlar om att ta sig från punkt A till punkt B.

1# Rätt bil

Om du reser ensam är storleken på bilen inte så viktig, men om ni är en familj eller flera vänner som ska åka iväg blir det viktigt att ni har en lagom stor bil. Att sitta trångt och obekvämt är okej för ett litet tag, men inte under en lång bilsemester. Sådant kan också påverka hur gemytlig resan blir. Ibland kan det vara smart att faktiskt hyra en bil, så att ni har en bil som verkligen passar. Du kan läsa bilmagasinet Vi bilägare för att hitta en passande bil.

2# Vilken slags resa?

Om ni är flera som ska resa tillsammans är det smart att i förväg samtala om vilken slags semester ni vill ha. För vissa personer är det viktiga att bara komma fram till resemålet, medan andra vill stanna på mysiga ställen.

3# Planera in oplanerade saker

För en riktigt lyckad bilsemester bör man planera in tid för oplanerade saker. För att kunna stanna och titta på något som händer, vandra längst med en fin naturstig eller bara sitta och dricka kaffe vid en fors.