Satsa på kläder, smink och smycken som står sig i värde

Satsa på kläder, smink och smycken som står sig i värde

Kläder, smink och smycken får dig kanske inte helt osökt att tänka på utgifter, rent av på ganska stora sådana. För visst kostar det att hålla garderoben à jour med de senaste trenderna? Om du nu inte har lyckats hitta en helt egen stil som funkar när som helst, vill säga.

Men influencers som Isabella Löwengrip och Bianca Ingrosso har bidragit till en något förändrad syn på modets ekonomiska värde. En sminkpalett eller designväska kan mycket väl vara en bra investering. Så länge du köper ”rätt” saker! På Metro Mode och SvD Perfect Guide kan du bland annat läsa mer om att investera i väskor.

Guld- och diamantsmycken bra investeringar

Historiskt sett har både guld och diamanter ökat i värde, vilket gör den typen av smycken till bra investeringar. Det är inte bara investeringar i din framtid, utan i dig själv här och nu. Få saker ger en så hög lyxkänsla som att bära ett väldesignat guldsmycke. (Det skulle väl i så fall vara att bära ett diamantsmycke.)

När du inte längre vill behålla smyckena kan du skicka i väg dem i så kallade guldbrev eller diamantbrev. Det här är försäljningsbrev som exempelvis hjälper dig sälja guld smidigt. Allra först görs en seriös värdering av guldet, givetvis utifrån dess karat och vikt. Du kan även sälja dina smycken hos den lokala pantbanken.

Rapporteras om att sneakers ökar i värde

På senare år har nyhetstidningar rapporterat om att sneakers ökar mer i värde än guld. Detta gäller så klart gympaskor från riktiga sportmärken och inte så sällan så kallade limited editions. Över lag kan designmärkenas begränsade upplagor vara bra investeringar i framtiden.

Sådana plagg kan du kanske inte alltid njuta så mycket av under tiden. För att tjäna pengar på dem bör du nämligen bevara dem i nyskick. Ett sätt att både äta och behålla kakan är att köpa två exemplar av plaggen. På så sätt kan du spatsera runt i skorna och samtidigt ta del av deras värdeökning, som exempel.