Trygg start i vuxenlivet

Trygg start i vuxenlivet

Steget från att bo hemma hos dina föräldrar som sköter det mesta i hemmet till att bo på egen hand som student kan vara större än du anar. Att flytta till en egen lägenhet, studentrum eller delat boende är spännande, men det innebär ansvar.

Här får du de bästa tipsen på hur du skapar de bästa förutsättningarna till en trygg start som vuxen!

Trygg tillvaro

Något du kanske inte tänkt på under uppväxten är att det som kallas för hemförsäkring, vilket innebär att du är trygg hemma, i vardagen och även på resande fot. När du inte längre bor under föräldrarnas tak och är skriven på ny adress behöver du själv se över den här delen.

Som tur är finns det många förmånliga alternativ för hemförsäkring som student där du får ett tryggt upplägg oavsett din livsstil. Du kan nämligen anpassa hemförsäkringen helt beroende på var du bor, hur du lever och så klart även vilket pris du är beredd att betala. På nätet kan du enkelt jämföra alternativ på smarta jämförelsesajter av hemförsäkringar för studenter.

Räkningar och utgifter

Ett annat nytt inslag i tillvaron är förmodligen räkningar och olika utgifter som tillkommer det egna boendet. För att smidigt kunna hantera kostnader i vardagen behöver du ha ett bankkonto och gärna ett som du enbart använder för att betala fasta utgifter per automatik.

Det går att utföra alla bankärenden via BankID idag, men se till att välja en bank som erbjuder moderna och optimala onlinetjänster.