Hitta din stil

Hitta din stil

Det kan vara svårt att hitta sin egna personliga stil. Att hitta kläderna som verkligen passar dig. Men det finns några knep som du kan ta till.

Leta kläder

Det första du ska göra för att hitta din personliga stil är att leta efter olika klädesplagg som du gillar. Leta inte efter klädstilar som andra personer har, utan titta bara på individuella klädesplagg. Det kan vara jeans i en speciell färgnyans, klänningar i en särskild stil eller korta jeansjackor. Du hittar många modebilder hos modemagasinet Elle, och du kan även gå ut på nätet och leta snygga kläder. Samla alla bilder du hittar på en mapp på din dator.

Dina färger

Efter ett par veckor ska du titta på dina klädbilder igen. Finns det några klädesplagg som återkommer? De klädesplaggen är dina nyckelplagg. Det kan vara svarta kostymbyxor, jeansklänning, manchesterkavaj eller roliga strumpor. För att skapa en enhetlig stil bör du även välja några nyckelfärger. Titta på bilderna: vilka färger återkommer? Älskar du att kombinera rosa och orange? Eller är det vitt och svart, mer klassiska färger, som du gillar? Välj ut fyra-fem färger som du tillsammans med dina favoritklädesplagg satsar på. Då har du hittat din egna stil.