En dag på Arlanda

En dag på Arlanda

Ibland händer det att vi blir strandade en dag på Arlanda. Ska du åka in till Stockholm eller ska du tillbringa hela dagen på flygplatsen? Och vad kan du göra på Arlanda?

Arlanda

Arlanda är Sveriges största flygplats. Från Arlanda kan du flyga till så gott som alla flygplatser i Sverige och med anslutningsflyg till hela världen. Arlanda är Sveriges flygcentrum, en logistisk knutpunkt som många flyg går via. Då händer det ibland att man bli strandad på flygplatsen för en dag. Du kommer kanske med ett tidigt flyg från ett annat land, och ditt anslutningsflyg går på kvällen. Eller så ska du resa utomlands, men fick bara tag på en biljett från Umeå eller Skellefteå på morgonen. Ibland händer det också att flyget blir försent, så att vi behöver sitta på flygplatsen och vänta.

Åka in till Stockholm

Om du har mycket tid kan du åka in till Stockholm. Antingen tar du pendeltåg, SJ tåg, snabbtåget Arlanda express eller flygbussen. Det snabbaste alternativet är Arlanda Express, det billigaste är pendeltåg. Men om du inte vill spendera för mycket pengar och inte heller för mycket tid, så är det smartast att ta flygbussen. När du åker med flygbussen körs du till Cityterminalen i Stockholm, och kan sedan lätt bege dig ut på stan. Om du har ett anslutningsflyg som går på kvällen kan du åka in till Stockholm. Men om det är så att ditt flyg är försenat, och den nya flygtiden ger dig möjlighet att åka in till Stockholm, så kan det faktiskt ändå vara smart att stanna på Arlanda. När flyg är försenade kan det ibland hända att du får åka med ett annat flyg eller att du faktiskt kommer iväg tidigare.

Tillbringa dagen på Arlanda

Du kan också välja att stanna och tillbringa dagen på Arlanda. Förutom att motionera genom att gå mellan terminalerna, så kan du fika, äta på restaurang och bara sitta och njuta av själva flygplatsatmosfären. Du kan gå till Pocketshop för att köpa en bok eller så tar du fram din mobil eller dator och kopplar upp dig gratis på Wi-Fi-nätet. Du hittar sköna sittplatser mitt i Cityterminalen. Där finns det en oval övervåning med sköna fåtöljer ovanför SJ, där du har full utsikt över flygplanen.