Ge dig själv en nystart

Ge dig själv en nystart

Lever du, liksom många andra, ett hektiskt liv med allt vad det innebär? Du kanske jonglerar familj med övriga relationer och ett arbete som börjar kännas mer och mer slitsamt. Kanske har du börjat tänka att du inte längre ser meningen med att kliva upp och göra ditt bästa på jobbet då arbetsuppgifterna bara fortsätter att fyllas på i en aldrig sinande takt. Telefonen plingar till på arbetstid om något som måste ordnas efter arbetet, jobbmailen är överfull med förfrågningar och längtan efter semester har aldrig varit större än nu. När du kliver ut från arbetet väntar, som alltid, köer i trafiken eller trängsel på buss eller spårvagn. Arbetet känns helt enkelt inte givande längre.

Ge dig själv en nystart

Du har gett jobbet ditt allt, är det inte dags att du ger dig själv en nystart? Genom lediga jobb i Göteborg har du chansen att hitta något nytt som ger dig motivationen tillbaka och som utmanar dig på ett positivt sätt. Livet är för kort för att bara gå runt håglös i samma gamla vanliga hjulspår, ge istället dig själv en chans till något spännande igen och något som får dig att se fram emot en ny arbetsdag!

Vad du vill ha ut av ditt arbetsliv

I dag drabbas alltfler av utmattningssyndrom och det är ofta något som skulle ha kunnat undvikas genom att dra i nödbromsen och bland annat söka ett nytt arbete där människor känner att man tar tillvara på deras resurser på ett positivt sätt. Ibland räcker det kanske med att se över arbetsuppgifter och lägga ifrån sig en del ansvar men om det gått så pass långt att man går in i väggen är vägen ofta mödosam och lång tillbaka. Det är inte ovanligt att en återgång i ens tidigare arbete då är omöjligt. Om du upplever att stressen även har börjat ge fysiska symptom så är det hög tid att dra i den bromsen och fundera över vad du egentligen vill ha ut av ditt arbetsliv.

Högskola, kurser eller YH-utbildning – du väljer

Om du känner att du saknar kompetens för det yrke du skulle vilja satsa på så finns det ett flertal kurser och utbildningar som kan leda till drömjobbet där du får nå din fulla potential. Varje år släpper Arbetsförmedlingen sin rapport om yrken där det kommer att finnas stor efterfrågan på personal för fem år framöver och kanske hittar du ditt drömjobb just där? Om du vill höja din lön behöver inte en eller ytterligare en högskoleutbildning nödvändigtvis krävas utan en kortare YH -utbildning kan ge dig drömjobbet utan att du behöver tumma på lönen. Många kortare utbildningar inom exempelvis IT kan ge din lön en skjuts eller varför inte bygglovshandläggare där efterfrågan spås vara stor de kommande åren på grund av stora avgångar?