En god pasta tröstar allra bäst

En god pasta tröstar allra bäst

Du som ser ned på fenomenet att tröstäta bör genast omvärdera saken. Tänk snarare på den amerikanske termen ”comfort food” för att få en bättre bild av vad det egentligen handlar om. ”Comfort” handlar inte bara om att trösta sig när man är ledsen, det handlar om trygghet och välmående.

Precis som DN skriver är god mat något som på riktigt kan hjälpa en människa i en svår stund. Självklart ska du äta balanserad kost för att din hälsa ska vara på topp, men både kropp och själ behöver sitt och ibland är ”comfort food” precis vad du behöver. Och vad annat än en riktigt vällagad Barilla pasta skänker mer värme och trygghet? Expressens Annina Rabe går i god för att just kolhydratrik pasta är det som skänker människan mest tröst. Rabe avfärdar helt nymodigheter som bön- och linspasta. För den som behöver tröst är det endast den äkta pastan som gäller, gjord på vetemjöl och ägg.

Så känner du dig lite nere är det bara att sätta igång. Två beståndsdelar behöver du få till: själva pastan, och så en riktigt god sås. Sen är du hemma.

Koka pastan efter bästa förmåga och satsa på en vongole

Du som verkligen vill ge pastan samma kärlek som pastan ger dig, kan grotta ned dig i olika sätt att koka pastan på. Kocken Mattias Larsson ger sina bästa tips för hur du kokar pastan på allra bästa sätt i Aftonbladet. Kom ihåg att det är al dente som gäller, inte några sladdriga överkokta spaghettistrån.

Att pasta kommer från italien har knappast gått någon förbi. Det är också italienarna som kan den bäst. Satsa på några av Svenska Dagbladets italienska pastarecept så är du garanterad att få till en riktigt bra, värmande och tröstande pastarätt. En klassisk Spaghetti Alle Vongole får vilket ledset hjärta som helst att sjunga i dur.