Så blir maskeradfesten lyckad

Så blir maskeradfesten lyckad

Alla gillar en riktigt bra och rolig fest. Att lägga till ett tema där gästerna ska komma utklädda är en rolig tvist som brukar uppskattas.. Det finns en uppsjö av olika maskeraddräkter som passar till de flesta tema- och maskeradfesterna. Nu när det är höst är det perfekt att ordna en halloweenfest. När det är en maskeradfest är det roligt att gå all in och klä ut sig till tänderna. Oavsett vilket tema som du väljer att ha på festen är det mycket att förbereda innan för att festen ska bli lyckad.

Planera allt i god tid innan festdagen

Att börja planera i tid är verkligen nyckeln för att du inte ska stressa ihjäl dig innan festdagen. Allt blir mycket enklare med en god planering och du kommer inte att missa de små detaljerna som är viktiga för festen. Att göra olika checklistor är en bra idé. Skriv ner allt som du ska göra och som du behöver inhandla för att inte glömma något. När du ska ha en fest är det också viktigt att skicka ut inbjudningarna i tid, speciellt när det är en temafest. Gästerna ska ha god tid på sig att hinna fixa sina dräkter.

Mat och dekorationer är viktiga

När du ska ha en maskerad- eller temafest är dekorationerna viktiga. Dekorationerna skapar verkligen stämningen i lokalen. Tänk igenom dekorationerna i god tid och beställ allt du behöver så att det kommer i tid innan festdagen. Maten är också ett viktigt inslag. Handla allt du behöver några dagar innan så att du hinner förbereda allt du kan. När själva festdagen kommer vill du ha gjort så mycket som möjligt innan. Det är mycket som ska fixas ändå. Att ha buffé eller plockmat är perfekt festmat om det är många gäster som kommer.

Lekar och dans

Att ha olika lekar eller aktiviteter på maskeradfesten är ofta roligt och får gästerna att umgås lite extra med varandra. Gästerna håller sig också sysselsatta. Dans och musik är klassiska inslag på festen. Musik kan du ha på i bakgrunden under hela kvällen för att sedan göra ett dansgolv efter att maten är avklarad.

Tänk på städning och disk

Det är tråkigt att tänka på städning och disk men det är ett nödvändigt ont när du anordnar en fest. För att underlätta för dig själv kan du använda engångsartiklar som gästerna själva kan slänga i sopstationen som du ställt upp. Sopstationen kan innehålla olika kärl så att gästerna själva sorterar plast, papper och pantflaskor för sig.