Hitta träningsformen

Hitta träningsformen

Vill du börja träna? Ett smart sätt för att verkligen komma igång är genom att hitta en träningsform, en aktivitet, som du verkligen gillar.

Bästa träningen

Man brukar säga att den bästa träningen är den träning som blir av. Därför är det så smart att faktiskt fokusera på en aktivitet som du gillar. Om du älskar att promenera med en ljudbok i öronen, så kan det vara klokare att satsa på det, än intensiva träningspass. Älskar du att cykla, rida eller har du alltid drömt om att spela tennis? Då ska du börja med just den aktiviteten.

När du inte vet vad du vill göra

Är det så att du inte vet vilken träningsform som du egentligen vill hålla på med? Då kan det vara smart att läsa träningsmagasinet iForm för att få tips på olika aktiviteter. Du kan även fråga dig om du helst tränar ensam eller i grupp. Det kan också vara klokt att gå till ett fitnesscenter och se om du hittar en träningsform som du gillar. För vissa personer är det sociala det viktiga, medan andra personer går igång på att få utveckla sig, ha avancerade träningsappar eller dylikt. Var helt ärlig mot dig själv, så kommer du kunna hitta en träningsform som du trivs med.

Din utrustning

För att komma igång med träningen på allvar är det smart att köpa ett par riktigt bra skor, sporttights och en jacka. Det är så mycket roligare att träna i snygga träningskläder. Gå till en sportaffär och köp ett par snygga tights och ett färgglatt träningslinne, så har du tagit första steget på din träningsresa.