Så håller du huden återfuktad

Så håller du huden återfuktad

Huden är kroppens största organ och därmed är det viktigt att vi tar väl hand om den både utifrån och inifrån. Under hösten och vintern kan många uppleva att huden blir mer torr och kan känns stram. Lösningen på detta är att hela tiden se till att huden håller sig återfuktad med hjälp av produkter.

Genom att dricka rikligt med vatten och använda sig av hudvårdsprodukter kan man förebygga torrhet och hålla huden återfuktad. Många tror att det endast räcker med att använda sig av hudvårdsprodukter och återfukta huden utifrån, men det gör det inte.

Ofta när man blir väldigt torr beror detta på att kroppen kan vara uttorkad och i kombination med väder och andra faktorer kan detta resultera i att man blir väldigt torr och till slut utvecklar eksem. Därför är det väldigt viktigt att man använder sig av rätt hudvårdsprodukter och ser till att dricka mycket vatten. På så sätt binder man fukt i kroppen och huden är då återfuktad inifrån.

Att välja rätt hudvård

Att välja rätt produkter kan vara väldigt svårt då det finns många olika märken och produkter att välja på ute i marknaden.

När man ska välja hudvård är det bra att välja något som dermatologer och hudterapeuter rekommenderar eller jobbar med, då de brukar välja att jobba med bra produkter. Exempel på sådana märken kan vara Clarins, Dermalogica, Exuviance, Medik8 och mycket annat.

Det finns många olika märken att välja mellan och det gäller att hitta det som passar just för de behov man har.

Det viktigaste att tänka på när man ska välja hudvård är att ta reda på vilken hudtyp och vilka hudtillstånd man har att jobba med. På så sätt vet man om man är torr, oljig, känslig eller blandad. När man vet vilka behov huden har och hur tålig huden är blir det enklare att välja produkter för en rutin. Väljer man produkter för fel typ av hud och tillstånd kan man istället få en motsatt effekt än den man önskar uppnå och därför är det viktigt att ta reda på vilka behov huden har!