Gör ditt hem personligt och vackert

Gör ditt hem personligt och vackert

”Mitt hem är min borg” är ett ordspråk som de flesta har hört någon gång och för de allra flesta ligger det mycket sanning i detta. Det finns inget skönare än att komma hem efter en lång dag på jobbet där du kan slappna av, vila och vara dig själv. Men det ligger även mycket sanning i ett annat ordspråk, ”fyra väggar gör inget hem”. Att inreda ett hem personligt och vackert kommer att göra ditt hem till en oas för själen i vårt moderna och snabba samhälle.

Vår bostad används till så mycket mer än att bara äta och sova i. Det är i vårt hem som vi läser böcker, lagar mat, syr, spelar instrument eller tv-spel, utvecklar idéer och gör saker som vi gillar att göra. Att inreda och designa ett hem enligt din smak och tycke behöver inte vara dyrt eller komplicerat. Det är både roligt och stimulerande att hitta smarta och ekonomiska lösningar för din personliga inredning av din bostad.

Ett bra tips är att investera i saker som du verkligen tycker om och inte köpa prylar som du behöver för tillfället eller som säljs billigt. I dagens konsumtionssamhälle har vi fått en dålig vana att samla på oss en massa prylar. Det är bättre att göra sig av med saker som du egentligen inte gillar och ersätta dem med saker som du verkligen tycker om. Du kan sälja dina saker på nätet, på någon loppis och/eller skänka bort dem till någon välgörenhet. Fördelen är att dina prylar (som du egentligen inte gillar) istället kommer att förgylla hemmet hos några andra som tycker om dina saker och som passar deras personlighet.

Vi har alla olika smak och stil, vilket innebär att inget personligt inrett hem är likt ett annat. Med andra ord blir inredningen i varje hem unik och enligt personligt tycke och smak. Även intresset för inredning har vuxit på senare år och det finns massor av prisvärda produkter att välja mellan, både online och i affärer. Visst är det roligt att handla prylar och inreda men ibland kan vi behöva handla produkter för att skydda vår hälsa. Det är inte alltför ovanligt att man i ögonblick av passion (med en ny partner) har oskyddad sex och behöver testa sig mot könssjukdomen klamydia. Det här är en smittsam sjukdom som inte alltid ger symptom. Hos Apoteket Hjärtat online kan du köpa ett tryggt och säkert klamydiatest som du kan utföra själv i ditt hem. Provet skickar du sedan till ett laboratorium och svaret kan inhämtas någon dag senare från företagets hemsida. Om du får svaret att du har klamydia är det bra att veta att all behandling är gratis och du behöver bara boka tid hos en vårdcentral eller motsvarande.

När du är på gång att börja skapa ett personligt hem är det ett bra tips att även handla secondhand och vintage. Du kan även leta prylar och/eller möbler hos kuriosa- och antikaffärer (allt är inte dyrt) samt loppmarknader. Blanda nytt med gammalt och lek med färger och textilier. Detta kommer garanterat att ge dig ett unikt personligt och vackert hem (som ingen kan kopiera) utan att det kostar en förmögenhet. Förutom att du sparar en hel del pengar hjälper du även till att spara på miljön.